Hoppa till huvudinnehåll

Sommarteknologerna på Volvo GTO Köping

6 studenter – 6 veckor – 5 projekt

Årets sommarteknologer har nu stämplat ut från Volvo GTO i Köping, förstudierna de arbetat med under sommaren redovisades inför deras handläggare, ledningen och kollegor.

Årets projektgrupp täckte ett brett spektrum med kolaborativa robotar, 3D visualisering, belastingsanalyser, emballageutvecklling och arbetskartläggning.

Inför starten tog Volvo fram områden med behov av förbättring, studenterna började med att säkerställa ett tydligt problem att jobba mot, med målet att på sex veckor ha en förstudie klar med ett upplägg som Volvo kan jobba vidare på. Till hjälp i sitt arbete hade studenterna coachning från sina handledare och kollegor, guidning i företagets sätt att arbeta och möjlighet att åka på studiebesök på andra Volvoanläggningar för att inspireras av deras lösningar.

Volvo visar stort förtroende för studenterna, med en hög rörelsefrihet och tillgång till Volvos resurser på plats har studenterna fått stor frihet till att lösa sina uppgifter med liknande möjligheter som vanlig personal. 

Sommarteknologerna ger Volvo en chans att utvärdera möjligheter de annars inte haft tid att prioritera. En väl bearbetad förstudie kan grunda fortsatta projekt inom verksamheten.

 

Presentationerna flöt på professionellt med väl framtagna analyser och alternativa scenarion, frågor från publiken besvarades snabbt och sakligt vilket verifierade att dom hade koll på det de utfört. Efter presentationerna och fikat var det dags för diplomutdelning, sex uppskattade studenter mottog diplom och tacksamhet för det intensiva jobb de utfört under sommaren. 

 


 

Det är femte året i rad som ingenjörsstudenter från MDH fått möjlighet att sommarjobba på Volvo GTO, en försmak på arbetslivet och en möjlighet att tillämpa sina kunskaper i praktiken. 

Projektkursen Sommarteknolog är skapad i samverkan med MDH, Volvo och MITC, förutom 7,5 högskolepoäng får studenterna praktiklön, arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga upp ett kontaktnät för framtiden. 

 

 

_DSF6287.jpg_DSF6298.jpg_DSF6290.jpg_DSF6373.jpg_DSF6376.jpg_DSF6386.jpg

Årets projekt

Robert Fäldt – 3d Visualisering layout

Arild Bramler – Axlar som spricker i rikt

Christoffer Zandén – Optimerat verktygsemballage

Jonathan Köhl & Paula Musa – Kartläggning av flöde och arbetssätt

Sofia Bredberg – Kolaborativ Robot

 

_DSF6389.jpg_DSF6396.jpg_DSF6403.jpg_DSF6409.jpg_DSF6418.jpg_DSF6425.jpg_DSF6428.jpg

 

_DSF6350.jpg

 


Läs mer om årets sommarteknologer hos MDH 

http://www.mdh.se/sommarkurs-ger-lon-arbetslivserfarenhet-och-kontaktna…


 

_DSF6314.jpg

 

Volvo GTO i Köping är en transmissionsfabrik och den ledande fabriken för tillverkning och montering av växellådor inom Volvokoncernen. Med sina 1500 medarbetare har den en central roll och ansvar att försörja många av Volvos lastbilar, bussar och dumprar med växellådor runt om i världen. I fabriken tillverkas även marina drev för Volvo Pentas båtmotorer.

 

_DSF6431.jpg